از آنجایی که میکسرهای تولید مواد شوینده دارای انواع مختلفی هستند، بر این اساس هر کدام از آنها می توانند کارایی های خاصی داشته باشند. میکسر تک جداره یکی از این میکسرها با کارایی متفاوت است.
به خوبی می دانید که میکسرهای مخصوص تولید مواد شوینده، برای چه منظوری کاربری دارند. اما برخی از این میسکرها سوای از مخلوط مواد اولیه، می توانند به گونه ای دیگر نیز استفاده شوند. شرایط استفاده از میکسرها بر اساس جداره های آنها، می تواند ناشی از خواصی باشد که این دستگاه ها یا مخازن از آن بهره می جویند.
در این قسمت قصد داریم در رابطه با میکسرهای تک جداره صحبت کنیم و بر اساس خواص و خصیصه های آن، با مزایا و معایب آن ها آشنا شویم.
آشنایی با میکسرهای تک جداره
بر این اساس که خاصیت ضد زنگ بودن یکی از اصلی ترین ویژگی های استلنس استیل محسوب می شود، مصرف چنین آلیاژی در صنعت دارو، غذا و مواد شیمیایی بسیار رایج است. به معنای ساده می توان علت اصلی استفاده از آلیاژ استلنس استیل را کاربری در صنعت دارو و غذا تعبیر کرد که در بخش های متفاوتی از این صنعت ها، قابل استفاده است.
ساخت ماشین آلات و تجهیزات کاربردی در بخش های نگهداری، بسته بندی محصول و فرآوری، از بخش های اصلی استفاده از آلیاژ استلنس استیل محسوب می شود.
امروزه چه در ایران، چه در سراسر دنیا، شرکت ها و کارگاه های بزرگی هستند که از این آلیاژ در صنعت خود استفاده می کنند. یکی از اصلی ترین تجهیزاتی که در صنایع و کارخانه های مذکور استفاده می شود، مخازن استلنس استیل نام دارد. این مخازن با آلیاژ 304 و 316، قابل تولید هستند. در واقع از این مخازن برای حالت های قرارگیری با ظرفیت ها و ضخامت های مختلف، به منظور نگهداری و فرآوری انواع محصول و انواع مواد، استفاده های کلانی می شود.
میکسر تک جداره در حقیقت نوعی مخزن است که برای نگه داری محصولات غذایی، دارویی و مواد شیمیایی بسیار مناسب شناخته شده است. به طور اساسی در این مخازن از محصولات و موادی نگهداری می شود که دارای PH خنثی هستند.
حالت های طراحی و شکل مخزن های استیل تک جداره یا همان میکسرهای تک جداره به دو شکل است. گاه بر طبق نوع کاربری این مخزن ها، در حالت خوابیده یا افقی و گاه در حالت ایستاده یا عمودی، طراحی می شوند.
در ادامه به بررسی مزایا و معایب مخزن مکیسرهای تک جداره بر اساس نقاط قوت و ضعف آن ها خواهیم پرداخت.
مزایا و معایب میکسرهای تک جداره از جنس استیلنس استیل
در صنعت و تولیدات صنعتی همواره نمی توان ابزار یا دستگاه هایی را یافت که دارای مزایای مطلق باشند. در واقع هر دستگاهی در قبال مزایایی که دارد، می تواند معایبی نیز داشته باشد. برخی از مزایا و معایب میکسر تک جداره بر اساس نقاط قوت و نقاط ضعف، می تواند شامل مواردی باشد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
نقاط قوت
- این مخازن بیشتر برای نگهداری مواد و محصولات اولیه به همان شکل اولیه، کاربرد دارند. این موضوع برای حفظ و تثبیت مواد در طولانی مدت می تواند یک مزیت خوب محسوب شود.
- قابلیت نگهداری مواد و محصولات در طولانی مدت. این مزیت در واقع با کم ترین ضریب تخریب مواد اولیه در دراز مدت همراه است.
- بالا بودن عمر مخزن های میکسر تک جداره در مقایسه با نمونه های پلاستیکی و فلزی در آلیاژهای دیگر. این مزیت نیز صرفه اقتصادی را با خود به همراه دارد.
- زیبایی از نظر شکل و شمایل صنعتی. به گونه ای که در مقایسه با نمونه هایی با جنس دیگر، سبب ناخوشایند جلوه دادن محیط کار نمی شود.
نقاط ضعف
- مخازن استلنس استیل به سبب آن که در نمونه های عالی، وارداتی محسوب می شوند، دارای قیمت بالایی هستند. این قیمت بالا در واقع تضمین نو بودن آلیاژ است که از لحاظ کیفیت می تواند مزیت باشد و از لحاظ اقتصادی در شروع کار، می تواند گران باشد.
- در زمان خرابی یا آسیب دیدگی، به راحتی امکان تعمیر مخازن میکسر تک جداره وجود ندارد.
- این مخازن به شکلی نسبی به دلیل اینکه نوعی آلیاژ فلزی محسوب می شوند؛ در انتقال دهندگی دما به محصول و محیط و هر دو، سریع عمل می کند و این می تواند در برخی مصارف، موجب تخریب محصولات و مواد شود.
و در آخر..
باید در نظر داشته باشید که هر صنعتی برای پیشبرد کار خود به ابزار و دستگاه هایی نیاز دارد که یکی از آن ها مخزن میکسر تک جداره نام دارد. این مخازن بر اساس کیفیتی که از نوع جنس خود تحت عنوان استلنس استیل، به مصرف کننده صنعتی ارائه می دهند، طرفدارهای بسیاری دارند.
نکات مهم استفاده از این مخازن برای میکسرها، در بررسی دقیق مزایا و معایب آن ها نهفته است. بدون شک طولانی بودن عمر میکسرهای تک جداره، قیمت بالا و وارداتی بودن آن را می تواند توجیح کند. اما این را باید در نظر گرفت که در صورت خرابی، زحمت فراوانی را بر دوش خواهد گذاشت. در کل این محصول با آن که در موضوع انتقال دهندگی گرما، بسیار سریع عمل می کند، اما می تواند یک مخزن عالی برای نگهداری مواد و محصولات اولیه به شکل روز اولشان، شناخته شود.
عالی